perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri | Luukku 10 : Joulun aakkoset

A - Aatto
- Kun kaikki odotus palkitaan ja vihdoin se päivä on käsillä. Pitkän odotuksen tulos ja joka kerta se aattokin on hieman erilainen. 

B - Brunbergin Tryffelit
- Ehkä yhdet parhaimmista ikinä, joka vuosi nämä kuuluu lahjalistalleni, mutta ehkä tänä vuonna joku ihana näitä toisi vai pitääkö taas itse käydä hamstraamassa ? Näitä voisi syödä vaikka joka päivä, ovat niin hyviä. 

C - Celsius
- En varmaan ainoa ole joka toivoisi niitä pakkasasteita jo tulevan, rannikkolla ainakin sataa vettä ja myrskyää. Ei ole joulukuu tai saatika joulu mitään ilman pakkasta ja lunta.

D - DIY joulukortit ja joulukoristeet
- Tykkään askarrella kortit itse ja joka vuosi on tullut kokeiltua jonkinlaisia koristeitakin tehdä. Ensimmäiset kortit tein jouluarvontaan ja pitäisikin ruveta tekemään loput ja varsinkin pari postissa lähetettävää. 

E - Elokuvat
- Mitä olisi joulukuu ja joulunaika ilman jouluelokuvia. Monet niistä on nähty monta kertaa, mutta jaksavat silti naurattaa ja hymyilyttää. Yksi ikisuosikeistani on mm. Joulupukki ja noitarumpu.

F -  Fazer 
- Suklaa, suklaa, suklaa. Jouluunhan kuuluu suklaa ja sitä kuluukin niin paljon, että en pariin seuraavaan kuukauteen edes halua suklaata, mutta se on sen arvoista ! 

G - Glögi
- Sitä menee jo monta purkkia heti kun sitä myyntiin tulee ja pikkuhiljaa kaapit alkavat pursuamaan glögi purkkeja. Menee niin kylmänä kuin kuumanakin.


H - Hanki ja hiutaleet
- Nämä taitavat olla olennainen osa jokaisen jouluisia toiveita, saa nähdä tuleeko hankea tänä jouluna. Joulumieli on itselläni ainakin heti korkeammalla maan ollessa valkea ja lumen narskuessa kenkien alla, sisäinen pikkulapsi herää henkiin aina lumien saapuessa. 

I - Ilo
- Lasten ilo, aikuisten ilo, pääasiassa ihmiset on iloisia jouluna ja siinä on mukava olla itsekkin iloisena kun muutkin ovat.

J - Joulupukki
- Lapsena usko joulupukkiin oli tosi vahva, mutta on se tavallaan vieläkin vaikka tietää ettei sitä olekkaan. Tuohan se lapsille tosi paljon joulumieltä ja kyllä itsekkin saan hymyn huulille nähdessäni hyvin pukeutuneen pukin. Joulupukin kuumassalinjassa on juuri sellaisia pukkeja kun itse joulupukin pienenä kuvittelin. 

K - Kuusi
- Jotkut vannovat aidon kuusen nimeen, mutta meille kelpaa ihan tekokuusikin kunhan se on tuuhea ja kaunis. Niin tänäkin vuonna kotiamme koristaa tekokuusi, ehkä ensi vuonna valkoinen. Kuusen koristelu onkin sitten aina ihan oma lukunsa. :D

L - Lahjat
- Ei se tärkein asia joulussa, mutta onhan sitä itsekkin myönnettävä, että niitä on ilo saada ja antaa. Toisen tekemät lahjat on kaikkein parhaimpia, toinen on nähnyt vaivaa ja selvästi ajatellut lahjansaajaa. Mä olenkin jo aika pitkälle päässyt lahjahankinnoissa ja paketoitavaa olisi paljon. Ajattelin myös itse tekeväni jotakin.

M - Mausteet
- Jouluun kuuluu paljon mausteita mitä ei muuten kovin paljoa käytetä. Ne tuoksut kun on niin ihania mm. kaneli, kardemumma.

N - Nails
- Näin lakkahulluna on ne teemakynnet olennaista myös joulunaikana, niitä ollaan jo joitain tänä vuonna nähtykin ja varmasti on lisää luvassa.


O - Omenat
- Isot, punaiset jouluomenat, nams ! Niitä on jo kaupat täynnä, mutta kotiutan niitä vasta lähempänä aattoa. 

P - Piparit
- Piparit pitäisi leipoa tänä vuonna kun viime vuonna se hieman jäi kiireiden takia tekemättä. Mikään ei voita itsetehtyä taikinaa ja sitä piparien tuoksua. Voisi kokeilla myös ensi kertaa tehdä pikkuruinen piparitalo.

Q - Kuu
- Tähtitaivas ja kuu, talvimaisemassa aina jossain kohtaa iltaa on pakko ihastella tähtiä ja kuuta. 

R - Ruoka
- Vaikka olen tosi huono syömään jouluruokaa enkä oikein siitä pidä niin aina onneksi löytyy joulupöydästä jotain mielekästä syömistä. Mm. kinkku, kalkkuna ja lohi ! 

S - Sauna
- Joulu ei ala ilman aattosaunaa,  saunaan mennään mielellään jo aamupäivästä. Näin päivä aloitetaan virkeinä ja puhtaina. Kivana lisänä vielä saunatuoksuna terva !

T - Tähtitortut
- Mitä olisi joulu ilman joulutorttuja ? No ei mitään tietenkään ! Näitä tulee aina tehtyä itse, hilloina menee niin luumu kuin vaikkapa kiivikin. Kokeiltiinkin yksi päivä suklaisia 'vaihtoehto' torttuja, oli muuten maukkaita. Päälle hieman tomusokeria ja lasi maitoa, täydellistä. 

U - Uuni
- Tänä vuonna ajateltiin paistaa ensimmäinen oma kinkku, saa nähdä onnistutaanko.


V -  Valot
- Jouluvalot, tunnelmavalot, kuuusenvalot, kynttilät. Kyllä ne on se juttu pimeinä iltoina ! 

W - Wanhat perinteet
- Perinteitä on monia, joulukorttien tekeminen, haudoilla käynti, joulusauna tässä vain muutama mainitakseni. 

X - Mas
- Joulu, tarvitaanko tähän muita sanoja ? 

Y - Yö
- Aattona valvotaan pitkään, rupatellaan, herkutellaan ja nautitaan tunnelmasta. Siinä yössä on jotain taikamaista. 

Z- Zzz
- Nukkuminen pitkään ei aattona ainakaan tule kysymykseen vaan haluan herätä ajoissa katsomaan lastenohjelmia, juomaan glögiä ja rauhoittumaan ennen kuin pitää juosta joulurientoihin. Joulupäivänä voikin ottaa rennommin. 

Å - Åbo Joulurauhan julistus
- Tämän katsominen telkkarista on jokavuotinen perinne, jos mahdollisuutta ei juuri sillä hetkellä ole sitä katsoa olen sen radiosta kuunnellut tai myöhemmin katsonut tallenteelta. 

Ä - Äänet
- Joululaulut, lasten nauru, pakettien avaaminen, kulkuset.. 

Ö - Örp
- Liikaa kinkkua, suklaata, joulutorttuja, pipareita. Ruokaa ja herkkuja niin paljon, että varmasti jokaiselle jotakin. Vatsojen ollessa täynnä istutaan sohvan nurkkaan katsomaan jouluelokuvia. 

Mitä mieltä luukusta 10 ? Kuvaile jouluasi ! 

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for leaving a comment ! :)