keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukalenteri | Luukku 9 : Mutakakku-resepti

Heips ! Tänään onkin vuorossa mutakakku-resepti. Näitä on erilaisia ohjeita, mutta nyt kerron millä reseptillä me tehtiin Juhan kanssa. Alla kuvassa kaksi erilaista mutakakkua, vasemmalla oleva on meidän tekemä ja oikealla kuva Fazerin sivuilta 'tahmeasta' mutakakusta. Tämä oli ensimmäinen mutakakkumme ja tehtiin se viime kuun lopulla pikkujouluihin kun meidän piti vastata jälkiruuasta. Tämä meidän versio on tehty laktoosittomaksi kun osa syöjistä ei olisi voinut syödä tavallista versiota.

Tämä resepti on tosi helppo ja onnistuu ensikertalaiseltakin. Kätevin tämä on tehdä matalareunaiseen piirakkavuokaan ja meillä olikin sellainen käytössä. Resepti me löydettiin netistä ja valitettavasti en muista enään osoitetta kun ennen tekoa kirjoitettiin vain ohje ylös. 

Käsivatkainta voi myös käyttää, meillä oli käytössä sähkövatkain, pienellä teholla. Voin voi sulattaa helposti mikrossa (tulee vähemmän tiskiä), mutta myös hellalla onnistuu. 

HUOM ! Muista voidella vuoka voilla, jotta valmis mutakakku irtoaa helpommin eikä jää reunoille kiinni. 


Tarvitset :
  • 5 dl Fariinisokeria
  • 4 kanamunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vanilliinisokeria
  • ½ tl suolaa
  • 200 g voita tai leivontamargariinia

Vaiheet :
  1. Vaahdota fariinisokeri ja kananmunat
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sulatetun rasvan kanssa munavaahtoon vuorotellen.
  3. Kaada taikina uunipannuun tai uunivuokaan.
  4. Paista 175 asteessa 30 minuuttia.
  5. Jäähdytä, paloittele ja nauti.

Ei vaadi erikoisia ainesosia ja lisukkeeksi voi valita vaikka mitä, mielikuvitus on vain rajana. Esimerkiksi kermavaahtoa, Vanillaa tai vaikka jäätelöä. Meillä ei ollut lisukkeita ja hyvin maistui kakku siltikin. Suunniteltiin, että tehdään jouluksi tälläinen ja saadaan se ihan kahdestaan herkutella. Nyt kun tämän osaa tehdä niin ei tarvitse enään kaupan pieniä mutiksia ostella ja plussana tämä on paljon parempaa ja muutkin syöjät tykkäsivät ! Mukavaa tiistaita ! :)

Mitä mieltä luukusta 9 ? Aiotko kokeilla mutakakkua vai oletko jo kokeillut ? 

- Jenni

2 kommenttia:

  1. Mun on pakko tehdä mutakakkua jouluksi<3 Tuo on niin hyvää. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä ! Se on hyvää ja tämän postauksen jälkeen meinasinkin tälläisen taas tekaista, mutta itsehillintä voitti ja teen lähempänä joulua. :D

      Poista

Thank you for leaving a comment ! :)