tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulukalenteri | Luukku 8 : 20 jouluista faktaa minusta

Heips ! Tänään onkin vuorossa jouluisia faktoja minusta. Nämä olivat muuten yllättävän vaikeita keksiä, ensimmäiset viisi olivat helppoja, mutta sai laittaa kunnolla aivonystyrät töihin loppua kohden. Tekstin väliin olen laittanut jouluisia ja talvisia kuvia We♥Heart sivustolta tunnelmaa tuomaan. Toivottavasti tässä on jotain uutta minusta ja tavoistani. Haasteen saa kaikki jotka sen haluavat tehdä ! ;)


1. En ole aamuihminen laisinkaan, mutta jouluaattona tykkään herätä jo ennen seitsemää aamulla. Päivä tuntuu näin pidemmältä, mutta Joulupukin Kuumalinja, Joulurauhajulistus, Lumiukko on ainakin pakko katsoa. Unohtamatta kuitenkaan muita ihania jouluohjelmia !

2. Tykkään tehdä joulukortit itse ja antaa ne henkilökohtaisesti saajilleen. Tämän vuoden kortit ovat vielä tekemättä. :D

3. Kynttilät kuuluvat joulun tunnelmaan ja niitä palaa paljon joka vuosi. 

4. Joulukuun aikana juodaan Juhan kanssa monta litraa glögiä. Nytkin mennyt varmaan likemmäs 5l. Monta kertaa saa vielä ostaa kaupasta lisää ennen aattoa.Glögi menee niin kuumana kuin kylmänäkin !

5. Lapsena en tykännyt pehmeistä paketeista, koska ne tarkoittivat vaatteita ja lelut olivat aina toiveina. Näin aikuistuessa haluaa melkein pelkästään niitä pehmeitä paketteja. Tänäkin vuonna toivelistalla ovat itsekudotut villasukat, lapaset ja kaulahuivit. 


6. Jouluisin syön ennätysmäärän suklaata ja jonkin aikaa menee joulun jälkeen, että ei tee suklaata mieli. Lemppareita ovat tryffelit, Geisha, Salmiakkisuklaa.. 

7. En tykkää oikein mistään jouluruuista. Ainot jotka maistuvat ovat : kinkku, kalkkuna, lohi, peruna, lihapullat, tavallinen vihersalaatti. Juhakaan ei välitä jouluruuista joten voitte kuvitella kuinka me syödään ja mitä jouluisin. Jääkaappi täynnä ei jouluisia ruokia. :D

8. Joulupäivän haluan joka vuosi pyhittää kotona löhöilylle. Uudet yökkärit, pakkasaamu, kuuma kaakao ja ihanat perhe-elokuvat sekä lahjojen hypistely. Tänäkin vuonna siis suuntaan pehmeiden yöhousujen ostoon sekä toivon pakkasaamua !

9. Jouluna kuuluu olla lunta ! Lumen tullessa maahan sisäinen lapseni repeää riemusta ja kaikki talven aktiviteetit pitää kokeilla. Joka vuosi !

10. Tänä vuonna olen nyt jo kerinnyt kokeilemaan enemmän erilaisia joulukynsiä / jouluhtavia lakkauksia kuin viime vuonna. Niin paljon kokeiltavaa ja kumminkaan en kerkeä kaikkea kokeilemaan tänäkään vuonna, yritetään silti ! Kaikki eivät vielä ole blogiin päässeet, mutta kaikki aikanaan. :)



11. Jouluaatto ei ala kunnolla ilman joulusaunaa. Harmikseni meillä ei omaa saunaa ole joten tänäkin vuonna luultavasti vieraillaan Juhan vanhempien luona saunomassa.

12. Lasten riemu joulusta ja talvesta on niin käsinkosketeltavaa. Se saa hymyn huulille huononakin päivänä. Sitä riemua katsellessa muistuu mieleen millainen itse pienenä oli. ♥️

13. Melkein joka vuosi mun lahjalistalta löytyy tiettyjä samoja juttuja mm. villasukkia, lahjakortteja, kodin tekstiilejä, lautapelejä, astioita, kynsi juttuja. 

14. Joulun aikoihin tykkään pukeutua neuletakkeihin ja neuleisiin. Muhkeisiin kaulahuiveihin ja lämpimiin lapasiin. Sekä nyt käyttöä odottaa kaksi uutta talvitakkiani, toinen on ensimmäinen villakangastakkini sekä pidemmän mallinen parkatakki irroitettavalla vuorella. Talvikengät myös odottaa käyttöä !

15. En halua laittaa joulukoristeita esille jo ensimmäisenä päivänä n. puolen välin tienoilla vasta niin on joulusuursiivotkin tehty. Puti puhdas koti on kivempi koristella ! 



16. En henkilökohtaisesti tykkää jouluhössötyksestä kun se alkaa jo syyskuussa. Itse koitan olla siitä välittämättä, mutta huomaan aina pari viikkoa ennen aattoa alkaneen pienen hysterian sisälläni. Koristeet, siivous, lahjat, leipominen, koulu, joulukortit. Kyllä kaikki iskevät päälle, kerralla. 

17. Arvostan itsetehtyjä lahjoja ja niitä on mukava saada. Saaja on nähnyt vaivaa ja ajatellut minua sitä tehdessä !

18. Tärkeintä joulussa eivät ole lahjojen saaminen vaan yhdessäolo rakkaimpien kanssa. Rentoutuminen, hauskuus, ilo.

19. Vaikka lahjat eivät olekkaan joulun pääasia, niin on niitä silti kiva saada. Tänä vuonnakin toiveina on enimmäkseen käyttötavaroita joita omassa kodissa tarvitaan. Toki mukaan mahtuu hömppääkin niin kuin aina ! ;) 

20. Vaikka kaikille aina sanon ja myös itsekkin niin ajattelen, etten pidä joulusta ja siitä tohinasta. Kyllä mä ainakin joistain asioista siinä pidän, ainakin näistä mainitsemistani.



Mitä mieltä luukusta 8 ? Mitä jouluisia faktoja sinusta löytyy ?

- Jenni

4 kommenttia:

  1. Jouluaaton aamu on niin ihana! Kynttilöitä, kahvia ja muuta aamupalaa, telkkariohjelmia ja kiireetön oleminen <3

    VastaaPoista
  2. Hih, eikös tää ollut luukku 8? ;) Tuohon viimeiseen virkkeeseen viitaten :) Mutta tosi kiva tällainenkin kirjoitus, oli mielenkiintoista luettavaa. Aina mukava saada tietää jotain uutta muista kynsifriikeistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tämä onkin, oot aivan oikeassa. Pieni numerointi virhe, hyvä että huomasit ! :)
      Hyvä, että kiinnosti ja mä oon myös utelias aina tietämään muista kynsifriikeistä uusia juttuja niin tykkään myös itse tehdä näitä. :D Ennenhän tämä blogi oli lifestyleä kunnes innostuin kynsistä ja tästä tuli enemmänkin kynsiblogi, mukava saada vähän ohi aiheenkin ainakin tähän kalenteriin. :)

      Poista

Thank you for leaving a comment ! :)